luni, 18 iulie 2011

Erbicid MERLIN DUO pentru porumb

Descriere

Merlin DUO este un erbicid exclusiv pentru porumb, produs de Bayer CropScience.
Contine urmatoarele substante active:
isoxaflutol 37,5g/l
terbutilazin 375 g/l
Formulare SC (suspensie concentrata)

Ambalajul original pentru Romania: 0,5L, 2,5L sau 5L. Se gaseste la distribuitori de microambalate si in ambalaje mai mici.

Comanda  MERLIN DUO pentru porumb

Doza recomandata: 1,8 - 2,5l/ha pentru: porumb

Aplicare: preemergent si postemergent timpuriu pana in faza de 3-4 frunze a porumbului - sau faza incipienta de crestere la buruieni (3 frunze).

Mod de utilizare

Preemergent: 2,25 - 2,5 l/ha. Merlin Duo este omologat pentru combaterea buruienilor anuale dicotiledonate si monocotiledonate din cultura porumbului în tratamente preemergente (2,25-2,5 l/ha).
Solul trebuie sa fie bine pregatit, sa nu aiba bulgari, pentru a permite un bun contact al solutiei de erbicid cu solul. Pentru obtinerea unei eficiente maxime la aplicarea preemergenta, se recomanda aplicarea produsului imediat dupa semanat, pentru a valorifica umiditatea existenta în stratul superficial de sol. Datorita mobilitatii si reactivarii erbicidului pentru porumb Adengo 465 SC, nu este necesara încorporarea sa.

Postemergent timpuriu: 1,8-2 l/ha. În postemergenta, tratamentul cu erbicidul Merlin DUO se efectueaza pâna în faza de 3-4 frunze la porumb si buruienile în faza incipienta de crestere (3 frunze). În ambele situatii, dozele reduse se utilizeaza pe soluri cu continut redus de humus si infestare slaba, iar cele ridicate se utilizeaza pe soluri cu continut de 2,5-3,5% humus si infestare puternica cu buruieni.

O caracteristica exceptionala a ierbicidului Merlin Duo este capacitatea sa de reactivare, care completeaza mobilitatea produsului si îi permite sa fie din nou activ în timpul primelor ploi ce urmeaza dupa o perioada fara precipitatii, controlând astfel buruienile ce pot rasari în aceasta perioada.

Merlin DUO are o buna selectivitate pentru hibrizii cultivati în prezent în România. Pentru loturile de hibridare este necesar avizul furnizorului de samânta. Atentie: produsul se omogenizaeaza (prin agitare) în ambalajul sau original înainte de a se turna în rezervorul masinii de erbicidat.

Spectru de actiune

Merlin Duo de la Bayer este eficace împotriva majoritatii buruienilor dicotiledonate si monocotiledonate anuale cel mai frecvent întâlnite in cultura de porumb.

Principalele specii de buruieni dicotiledonate combatute: Abutilon theophrasti, Amaranthus spp. (stir), Ambrosia spp. (iarba pârloagelor), Anagalis arvensis, Capsella bursa-pastoris (traista ciobanului), Chenopodium spp. (spanac salbatic), Euphorbia spp, Galeopsis tetrahit, Galinsoga parviflora (busuioc salbatic), Matricaria spp. (musetel), Mercurialis annua, Polygonum spp. (ardeiul broastei), Portulaca oleracea (grasita), Raphanus raphanistrum, Sinapsis arvensis, Solanum nigrum (zârna), Vicia spp.
Principalele specii de buruieni monocotiledonate combatute: Digitaria sanguinalis, Echinochloa spp. (iarba barboasa), Panicum spp. (mei), Setaria spp. (mohor), Sorghum halepense din samanta (costrei din samanta).

Mod de actiune

Erbicidul Merlin Duo pentru porumb comtine Isoxaflutol, cel mai puternic erbicid cu actiune reziduala pentru porumb care înglobeaza tehnologia unica “Synchronized Weed Control”- controlul sincronizat al buruienilor. Aceasta caracteristica exceptionala a produsului consta în capacitatea de reactivare, care îi permite sa fie din nou activ în timpul primelor ploi ce urmeaza dupa o perioada fara precipitatii, controlând astfel buruienile ce pot rasari în aceasta perioada.
Erbicidul Merlin Duo actioneaza radicular si are o puternica activitate sistemica în planta. Buruienile sunt distruse chiar dupa rasarire. Primul simptom al eficacitatii îl constituie albirea embrionului, urmata la scurt timp de distrugerea rapida si completa a buruienilor. Isoxaflutol este mobil în stratul superficial al solului unde este fixat de coloizi. El nu este un erbicid volatil sau cu actiune peliculara. Terbutilazin realizeaza o activitate complementara contra unor buruieni cum sunt speciile de Polygonum, precum si întarirea actiunii erbicidului asupra gramineelor. Terbutilazin face parte din clasa triazinelor, având un spectru larg de combatere.

Erbicidul Merlin DUO este compatibil si cu alte erbicide, dar trebuie consultati reprezentantii firmei Bayer CropScience Romania pentru recomandarea dozei si a modului de aplicare.

Comanda Erbicidul MERLIN DUO pentru porumb

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu