marți, 19 iulie 2011

Erbicid pentru porumb Bayer EQUIP

Descriere

EQUIP este un erbicid exclusiv pentru porumb, produs de Bayer CropScience.

Contine urmatoarele substante active:
foramsulfuron 22,5g/l
isoxadifen etil 22,5g/l
Formulare OD (dispersie in ulei)

Ambalajul original pentru Romania: 1L, sau 5L. Se gaseste la distribuitori de microambalate si in ambalaje mai mici.

Comanda  Erbicidul EQUIP pentru porumb

Doza recomandata: 1,0 - 2,5l/ha pentru: porumb
Aplicare: postemergent

Mod de utilizare

Equip se aplica postemergent. Pentru combaterea buruienilor monocotile si dicotile anuale, tratamentul se efectueaza la doza de 1-1,5 l/ha, cand plantele de porumb au 4-6 frunze iar buruienile sunt in faza de 2-4 frunze. Pentru combaterea costreiului (Sorghum halepense) din rizomi, tratamentul se efectueaza la doza de 1,75-2,5 l/ha, cand plantele de porumb au 6-8 frunze iar costreiul are 15-20 cm inaltime. Pentru combaterea pirului tarator (Elymus repens/ Agropyron repens), tratamentul se efectueaza la doza de 2,5 l/ha, cand pirul are pana la 10 cm inaltime iar infestarile sunt moderate.

Erbicidul Equip manifesta o buna selectivitate fata de hibrizii de porumb. In conditii de stres al culturii (temperaturi peste 30 grade C, inghet, inundatii), in prima saptamâna dupa tratament porumbul poate prezenta anumite simptome tranzitorii la nivelul frunzelor (incetinirea cresterii, usoara decolorare), care dispar insa rapid si nu influenteaza dezvoltarea ulterioara a plantelor si nivelul recoltei. Culturi precum porumbul si soia pot fi semanate pe terenurile unde s-a aplicat recent Equip. In principiu, orice cultura poate fi semanata in deplina siguranta dupa 3 luni de la aplicarea erbicidului.pentru hibrizii cultivati în prezent în România. Pentru loturile de hibridare este necesar avizul furnizorului de samânta.
Produsul trebuie omogenizat (prin agitare) în ambalajul sau original înainte de a se turna în rezervorul masinii de erbicidat.

Spectru de actiune

Erbicidul Equip OD de la Bayer este un sistemic eficient pentru combaterea buruienilor mono- si dicotiledonate anuale si perene din culturile de porumb prin aplicarea de tratamente postemergente.

Principalele specii de buruieni dicotiledonate combatute: Abutilon theophrasti (teisor), Amaranthus retroflexus (stir), Ambrosia artemisiifolia, Anagallis arvensis (scanteiuta), Capsella bursa-pastoris (traista ciobanului), Datura stramonium (ciumafaie), Galinsoga parviflora (busuioc salbatic), Lamium purpureum (sugel puturos), Mercurialis annua (trepadatoare), Raphanus raphanistrum (ridiche salbatica), Rumex crispus (macris), Sinapis arvensis (mustar salbatic), Solanum nigrum (zarna), Stellaria media (rocoina), Thlaspi arvense (pungulita), Samulastra de rapita si lucerna.
Principalele specii de buruieni monocotiledonate combatute: Agropyron repens (pir tarator), Alopecurus myosuroides (coada vulpii), Apera spica-venti (iarba vantului), Avena fatua (odos), Echinochloa crus-galli (iarba barboasa), Lolium multiflorum (raigras anual), Panicum miliaceum (mei), Poa annua (firuta), Setaria sp. (mohor), Sorghum halepense (costrei din seminte si rizomi), Samulastra de grau si orz.

Mod de actiune

Equip prezinta sistemie completa, fiind preluat rapid de buruieni în doua ore de la tratament. Eventualele precipitatii ulterioare nu afecteaza actiunea erbicidului. Equip conduce la stoparea cresterii buruienii dupa 1-3 zile, îngalbenirea si/sau înrosirea frunzelor dupa 4-10 zile si necrozarea progresiva a lastarilor dupa 7-20 zile, urmata de moartea plantei. Formularea OD mareste aderenta si capacitatea de patrundere în planta.

Erbicidul Equip este compatibil si cu alte erbicide, dar trebuie consultati reprezentantii firmei Bayer CropScience Romania pentru recomandarea dozei si a modului de aplicare.

Comanda Erbicidul MERLIN DUO pentru porumb

luni, 18 iulie 2011

Erbicid MERLIN DUO pentru porumb

Descriere

Merlin DUO este un erbicid exclusiv pentru porumb, produs de Bayer CropScience.
Contine urmatoarele substante active:
isoxaflutol 37,5g/l
terbutilazin 375 g/l
Formulare SC (suspensie concentrata)

Ambalajul original pentru Romania: 0,5L, 2,5L sau 5L. Se gaseste la distribuitori de microambalate si in ambalaje mai mici.

Comanda  MERLIN DUO pentru porumb

Doza recomandata: 1,8 - 2,5l/ha pentru: porumb

Aplicare: preemergent si postemergent timpuriu pana in faza de 3-4 frunze a porumbului - sau faza incipienta de crestere la buruieni (3 frunze).

Mod de utilizare

Preemergent: 2,25 - 2,5 l/ha. Merlin Duo este omologat pentru combaterea buruienilor anuale dicotiledonate si monocotiledonate din cultura porumbului în tratamente preemergente (2,25-2,5 l/ha).
Solul trebuie sa fie bine pregatit, sa nu aiba bulgari, pentru a permite un bun contact al solutiei de erbicid cu solul. Pentru obtinerea unei eficiente maxime la aplicarea preemergenta, se recomanda aplicarea produsului imediat dupa semanat, pentru a valorifica umiditatea existenta în stratul superficial de sol. Datorita mobilitatii si reactivarii erbicidului pentru porumb Adengo 465 SC, nu este necesara încorporarea sa.

Postemergent timpuriu: 1,8-2 l/ha. În postemergenta, tratamentul cu erbicidul Merlin DUO se efectueaza pâna în faza de 3-4 frunze la porumb si buruienile în faza incipienta de crestere (3 frunze). În ambele situatii, dozele reduse se utilizeaza pe soluri cu continut redus de humus si infestare slaba, iar cele ridicate se utilizeaza pe soluri cu continut de 2,5-3,5% humus si infestare puternica cu buruieni.

O caracteristica exceptionala a ierbicidului Merlin Duo este capacitatea sa de reactivare, care completeaza mobilitatea produsului si îi permite sa fie din nou activ în timpul primelor ploi ce urmeaza dupa o perioada fara precipitatii, controlând astfel buruienile ce pot rasari în aceasta perioada.

Merlin DUO are o buna selectivitate pentru hibrizii cultivati în prezent în România. Pentru loturile de hibridare este necesar avizul furnizorului de samânta. Atentie: produsul se omogenizaeaza (prin agitare) în ambalajul sau original înainte de a se turna în rezervorul masinii de erbicidat.

Spectru de actiune

Merlin Duo de la Bayer este eficace împotriva majoritatii buruienilor dicotiledonate si monocotiledonate anuale cel mai frecvent întâlnite in cultura de porumb.

Principalele specii de buruieni dicotiledonate combatute: Abutilon theophrasti, Amaranthus spp. (stir), Ambrosia spp. (iarba pârloagelor), Anagalis arvensis, Capsella bursa-pastoris (traista ciobanului), Chenopodium spp. (spanac salbatic), Euphorbia spp, Galeopsis tetrahit, Galinsoga parviflora (busuioc salbatic), Matricaria spp. (musetel), Mercurialis annua, Polygonum spp. (ardeiul broastei), Portulaca oleracea (grasita), Raphanus raphanistrum, Sinapsis arvensis, Solanum nigrum (zârna), Vicia spp.
Principalele specii de buruieni monocotiledonate combatute: Digitaria sanguinalis, Echinochloa spp. (iarba barboasa), Panicum spp. (mei), Setaria spp. (mohor), Sorghum halepense din samanta (costrei din samanta).

Mod de actiune

Erbicidul Merlin Duo pentru porumb comtine Isoxaflutol, cel mai puternic erbicid cu actiune reziduala pentru porumb care înglobeaza tehnologia unica “Synchronized Weed Control”- controlul sincronizat al buruienilor. Aceasta caracteristica exceptionala a produsului consta în capacitatea de reactivare, care îi permite sa fie din nou activ în timpul primelor ploi ce urmeaza dupa o perioada fara precipitatii, controlând astfel buruienile ce pot rasari în aceasta perioada.
Erbicidul Merlin Duo actioneaza radicular si are o puternica activitate sistemica în planta. Buruienile sunt distruse chiar dupa rasarire. Primul simptom al eficacitatii îl constituie albirea embrionului, urmata la scurt timp de distrugerea rapida si completa a buruienilor. Isoxaflutol este mobil în stratul superficial al solului unde este fixat de coloizi. El nu este un erbicid volatil sau cu actiune peliculara. Terbutilazin realizeaza o activitate complementara contra unor buruieni cum sunt speciile de Polygonum, precum si întarirea actiunii erbicidului asupra gramineelor. Terbutilazin face parte din clasa triazinelor, având un spectru larg de combatere.

Erbicidul Merlin DUO este compatibil si cu alte erbicide, dar trebuie consultati reprezentantii firmei Bayer CropScience Romania pentru recomandarea dozei si a modului de aplicare.

Comanda Erbicidul MERLIN DUO pentru porumb

Erbicidul pentru porumb ADENGO 465SC

Descriere

Adengo este un erbicid exclusiv pentru porumb, produs de Bayer CropScience.

Contine urmatoarele substante active:
isoxaflutol 225g/l
tiencarbazon-metil 90g/l
ciprosulfamide 150g/l
Formulare SC (suspensie concentrata)

Ambalajul original pentru Romania: 1L, sau 0,2L. Se gaseste la distribuitori de microambalate si in ambalaje mai mici.

Comanda Erbicidul ADENGO 465 SC pentru porumb


Doza recomandata: 0,3- 0,4l/ha pentru: porumb

Aplicare: preemergent si postemergent timpuriu pana in faza de 3 frunze a porumbului

Mod de utilizare

Preemergent: 0,35 - 0,4 l/ha. Erbicidul Adengo se utilizeaza în doza de 0,35 l/ha pe soluri cu continut de humus pâna la 2,5% si în doza de 0,4 l/ha pe soluri cu continut în humus de 2,5-3,5% si infestare puternica cu buruieni. Solul trebuie sa fie bine pregatit, sa nu aiba bulgari, pentru a permite un bun contact al solutiei de erbicid cu solul. Pentru obtinerea unei eficiente maxime la aplicarea preemergenta, se recomanda aplicarea produsului imediat dupa semanat, pentru a valorifica umiditatea existenta în stratul superficial de sol. Datorita mobilitatii si reactivarii erbicidului pentru porumb Adengo 465 SC, nu este necesara încorporarea sa.

Postemergent timpuriu: 0,3-0,35 l/ha. Doza redusa de erbicid se utilizeaza pe soluri cu continut redus în humus si infestare slaba, iar doza de 0,35 l/ha se utilizeaza pe soluri cu continut de 2,5-3,5% humus si infestare puternica cu buruieni. Tratamentul se efectueaza pâna în faza de 3 frunze ale porumbului si buruieni în faza incipienta de crestere (2-3 frunze).

Volumul de solutie: 200 - 400 l/ha, in functie de posibilitatea de dozare a instalatiei de erbicidat. Adengo permite mentinerea solului curat timp de 6-8 saptamâni de la aplicare sau pâna la prima eventuala lucrare mecanica. La dozele recomandate corespunzator continutului în humus din sol, Adengo 465 SC are o buna selectivitate pentru hibrizii cultivati în prezent în România. Pentru loturile de hibridare este necesar avizul furnizorului de samânta. Atentie: produsul se omogenizaeaza (prin agitare) în ambalajul sau original înainte de a se turna în rezervorul masinii de erbicidat.

Spectru de actiune

Adengo 465 SC este eficace împotriva majoritatii buruienilor dicotiledonate si monocotiledonate cel mai frecvent întâlnite.

Principalele specii de buruieni dicotiledonate combatute: Amaranthus spp. (stir), Ambrosia spp. (iarba pârloagelor), Anthemis arvensis (romanita de câmp), Atriplex patula (loboda), Capsella bursa-pastoris (traista ciobanului), Chenopodium spp. (spanac salbatic), Cirsium arvense din samanta (palamida din samânta), Datura spp. (ciumafaie), Galinsoga parviflora (busuioc salbatic), Galium aparine (turita), samulastra de Helianthus annuus (floarea soarelui), Lamium purpureum (sugel puturos), Matricaria spp. (musetel), Plantago major (patlagina mare), Polygonum spp. (ardeiul broastei), Portulaca oleracea (grasita), Sysimbrium officinale (voinicea), Solanum nigrum (zârna), Stelaria media (rocoina), Thlaspi arvense (pungulita).

Principalele specii de buruieni monocotiledonate combatute: Avena fatua (odos), Digitaria spp. (meisor), Echinochloa spp. (iarba barboasa), Panicum spp. (mei), Setaria spp. (mohor), Sorghum halepense din samanta (costrei din samanta).

Mod de actiune

Erbicidul Adengo 465 SC combina doua substante active erbicide puternice, completate de cea mai noua tehnologie safener pentru cultura porumbului, care mareste selectivitatea produsului atât la aplicare preemergenta cat si la aplicarea postemergenta timpurie.
Isoxaflutol este cel mai puternic erbicid cu actiune reziduala pentru porumb si înglobeaza tehnologia unica “Synchronized Weed Control”- controlul sincronizat al buruienilor. Aceasta caracteristica exceptionala a produsului consta în capacitatea de reactivare, care îi permite sa fie din nou activ în timpul primelor ploi ce urmeaza dupa o perioada fara precipitatii, controlând astfel buruienile ce pot rasari în aceasta perioada.
Tiencarbazon-metil, noua componenta activa erbicida de la Bayer, cu spectru de combatere asupra buruienilor graminee si dicotile, contribuie la controlul complementar al unor buruieni (Polygonum spp.) precum si la întarirea actiunii asupra gramineelor.
Erbicidul Adengo este preluat de planta de porumb radicular dar si foliar si are o puternica activitate sistemica în planta. Buruienile sunt distruse chiar dupa rasarire. Primul semn al eficacitatii consta în albirea plantulei, urmata la scurt timp de distrugerea ei rapida si completa.

Erbicidul Adengo este compatibil si cu alte erbicide, iar in cazul infestarii foarte puternice cu graminee, în soluri cu continut de humus de peste 3,5% trebuie consultati reprezentantii firmei Bayer CropScience Romania pentru a recomandarea dozei si a modului de aplicare.

Comanda Erbicidul ADENGO pentru porumb

Primul Post

Bine ati venit pe blogul nostru, adresat utilizarii de erbicide pentru porumb.

Acest blog are ca scop prezentarea principalelor erbicide pentru porumb.

Acest blog nu face reclama unui produs sau altuia, ci isi propune sa prezinte obiectiv caracteristicile erbicidelor diferitilor producatori de pesticide.

Vor fi prezentate produsele, continutul in substanta activa, spectrul de combatere, doza in care se utuilizeaza, eventuale rezultate obtinute.
Subiectiv se pot posta mesaje cu rezultatele obtinute de fiecare erbicid in parte - cu calificativ - dar cu specificarea zonei de utilizare.

Pentru informatii suplimentare va stam la dispozitie - lasati un comentariu si va vom raspunde.

Echipa "Erbicide Porumb"